top of page
Zoeken
  • koen772

Nationale veiligheidsraad: Maatregelen die gelden vanaf 1 september

· De vaste sociale bubbel van vijf blijft behouden. Het gaat om 5 nauwe contacten die je mee in je gezinsbubbel neemt. Het is wel mogelijk om andere familieleden, vrienden te zien waarmee 1,5m afstand te allen tijde gerespecteerd wordt en het maximum aantal van 10 personen tegelijk niet overschreden wordt.

· Koffietafels met maximum 50 personen zijn toegelaten.

· Winkelen met maximum 2 personen is opnieuw toegelaten en er is geen tijdslimiet meer. Winkels kunnen zelf beslissing om maatregelen te verstrengen om eventuele wachtrijen te beperken.

· Koppels die niet getrouwd zijn maar een duurzame liefdesrelatie hebben, kunnen vanaf 1 september opnieuw naar elkaar reizen. Voor hen gelden dezelfde maatregelen als voor andere reizigers zoals een verplichte test, quarantaine afhankelijk van de kleurcode.

· Evenementen zijn opnieuw toegelaten met maximum 200 personen binnen en 400 personen buiten conform de veiligheidsregels en protocollen. Voor professionele organisatoren kan er bij permanente infrastructuur een uitzondering aangevraagd worden bij de burgemeester, waarna overleg volgt met de bevoegde minister.

· Je moet steeds een mondmasker op zak hebben en opzetten als het druk is.

· De kleurcodes en bijhorende maatregelen rond reizen blijven behouden. Iedereen die naar ons land komt of terugkeert moet verplicht de Passenger Locator Form invullen. Terugkeer rode zone? Verplicht testen en quarantaine. Oranje zone? Test en quarantaine aanbevolen.

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page