top of page
Zoeken
  • koen772

Boete tot 4000 euro voor wie zich na terugkeer uit een rode zone niet laat testen

Bijgewerkt op: 27 aug. 2020


19/08/2020

Wie na een verblijf in het buitenland bij zijn terugkeer uit een rode zone de verplichte coronatest niet ondergaat, riskeert een boete tot 4.000 euro. Dat bevestigd de woordvoerder van minister Philippe De Backer.

Wie terugkeert uit een rode zone moet zich laten testen en zeker 9 dagen in quarantaine gaan. Als je terugkomt ui een oranje zone wordt isolatie ten stelligste aangeraden. Voor velen blijkt dat een brug te ver. Hoewel verplicht laat maar een op de twee Belgen die uit rood gebied terugkeren, zich testen. De anderen laten zich wel registreren, maar dagen niet op voor de test.

Er is nu een akkoord met de regio's om voor toeristen hetzelfde principe in te voeren als eerder voor hoogrisicocontacten. Dat zijn mensen die een lange periode nauw in contact zijn geweest met vastgestelde coronapatiënten. Via een wetswijziging zijn hoogrisicocontacten verplicht zich te laten testen op corona en in quarantaine te gaan. Daardoor gelden ook sancties voor wie zich niet aan de regels houdt: geldboetes van 208 tot 4.000 euro, en zelfs celstraffen van 8 dagen tot een halfjaar.

38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page